Fuglefotografering

Fotografering af fugle i natur /miljø

Om Fuglefotografering Blog – Søren Breiting

Bloggen hos WordPress om fuglefotografering skrives af Søren Breiting, Hørsholm. Søren har haft fuglekikkeri som hobby, siden han var en lille dreng i Frederikssund, og han startede tidligt med at fotografere fugle og anden natur ved Roskilde Fjord, i Færgelunden, i Jægerspris Nordskov og i Hornsherred i det hele taget.

Søren er cand. scient. i Biologi med økologi som speciale fra Københavns Universitet i 1975 og blev umiddelbart derefter ansat på det daværende Biologisk Institut på Danmarks Lærerhøjskole (DLH).

Siden blev Danmarks Lærerhøjskole til Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) (i 2000) og fra juni 2007 blev DPU til en del af det fusionerede Aarhus Universitet som Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. Siden 2000 har Søren været ansat på Institut for Curriculumforskning – i 2008 under en omstrukturering til Institut for Didaktik, DPU, Aarhus Universitet (men stadig med placering i Emdrup, København NV.

Foruden forskning i relation til undervisning i biologi, natur/teknik og andre naturfag, har fokus ikke mindst været på at udvikle en tværfaglig demokratisk miljøundervisning i Danmark og i andre lande.

I de seneste år har arbejdet været mere drejet over mod at udvikle Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (UBU), hvor vi nu er i gang med et internationalt ti-år for UBU for at dette lykkes over hele verden.

I hele spektret af aktiviteter har fotografering spillet en stor rolle, og det meget arbejde i udlandet har givet lejlighedsvise muligheder for at udnytte interessen for fuglefotografering og at se på fugle i det hele taget rundt omkring.

I 1981 var Søren Breiting en af initiativtagerne og en af de 3 stiftere af billedbureauet BIOFOTO, som hurtigt opnåede status som Danmarks vigtigste professionelle billedbureu for naturbilleder og miljøbilleder. Biofoto blev i første omgang døbt ‘BIOFOTO – Danske Natur- go Miljøfotografers Pressebureau’, idet der på det tidspunkt ikke fandtes en afdeling i den store fagbog /telefonbog med overskriften Billedbureauer. Derimod var der kategorien Pressebureauer (foruden selvfølgelig kategorien ‘Fotografer’).

Biofoto er siden blevet en del af Scanpix, Nordens største billedbureau. De fleste danske billedbureauer omtales her på webstedet Danske Billedbureauer.

I årene forinden havde Søren været fotograf i billedbureauet Naturfoto i Tisvildeleje.

Søren har været heldig gennem årene at få nogle af sine billeder solgt over store dele af verden, omend i små mængder, og har desuden brugt billeder i bøger og artikler.

Søren Breiting kan kontaktes på sb AT azfotos.com (adressen bør omskrives med brug af snabelA -tegnet og uden mellemrum).

Søren udgiver det internationale elektroniske nyhedsbrev Stock Photo News som enhver med interesse for billeder og marketing kan have glæde af at abonnere på – det er gratis.

Reklamer

Endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: